1/2 kg. de farina
150 g. de saïm de porc
75 g. de sucre
2 ous
3 cullerades d'oli
25 g. de llevat premsat
1 cullerada de sal
1 tasseta de café
Aigua
Procediments:
Amb
100 g. de farina, el llevat i 3 cullerades d'aigua teba, es forma una
massa, i se li dona forma de bolla. Se li donen dos talls en forma de
creu i s'introdueix en un recipient amb aigua teba deixant-la en ell
fins que la massa suri a la superfície. Es prepara una segona massa amb
la resta de la farina, per fer-ho es forma un cercle amb la farina, en
el que s'introduïran els ous, una tasseta d'aigua teba, la sal i el
sucre. Es mesclen aquests ingredients i s'afegeix la primera massa, que
s'anira treballant amb la farina que es té al voltant fins mesclar-la
tot bé, i elaborar una massa compacta. Se li afegeix, llavors, l'oli poc
a poc fent que ho absorbeixi. Després es talla la massa en trossos de
quaranta grams que s'hauran d'estirar, amb el rotllo untat d'oli,
deixant-lo del gruix d'una neula, es pintarà amb el saïm fus i quasi
fred. Es dobleguen i es tornen a estirar tornant a pintar i, llavors,
s'enrotllen com tubs. S'estiren i es deixa com una tira d'uns 25
centímetres i s'enrotllen, per últim en espiral, es col·loquen en una
placa separats unes d'altres, doncs augmenten quan fermenten. Ja totes
preparades, es tapen amb una capsa o qualcuna cosa que no s'aferrin,
deixant-les en un lloc temperat durant dues o tres hores aproximadament. Ha de doblar el volum. S'esquiten amb un pulveritzador amb aigua freda i es couen
d'uns dotze a catorze minuts. Ja fredes, se'ls hi polvoreja el sucre en pols.
Passat per en Josep
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada