dimecres, 1 d’agost del 2012

Ensaimada (recepta 2)

Ingredients:

1/2 kg. de farina
150 g. de saïm de porc
75 g. de sucre
 2 ous
3 cullerades d'oli
25 g. de llevat premsat
1 cullerada de sal
1 tasseta de café
Aigua

Procediments:

Amb 100 g. de farina, el llevat i 3 cullerades d'aigua teba, es forma una massa, i se li dona forma de bolla. Se li donen dos talls en forma de creu i s'introdueix en un recipient amb aigua teba deixant-la en ell fins que la massa suri a la superfície. Es prepara una segona massa amb la resta de la farina, per fer-ho es forma un cercle amb la farina, en el que s'introduïran els ous, una tasseta d'aigua teba, la sal i el sucre. Es mesclen aquests ingredients i s'afegeix la primera massa, que s'anira treballant amb la farina que es té al voltant fins mesclar-la tot bé, i elaborar una massa compacta. Se li afegeix, llavors, l'oli poc a poc fent que ho absorbeixi. Després es talla la massa en trossos de quaranta grams que s'hauran d'estirar, amb el rotllo untat d'oli, deixant-lo del gruix d'una neula, es pintarà amb el saïm fus i quasi fred. Es dobleguen i es tornen a estirar tornant a pintar i, llavors, s'enrotllen com tubs. S'estiren i es deixa com una tira d'uns 25 centímetres i s'enrotllen, per últim en espiral, es col·loquen en una placa separats unes d'altres, doncs augmenten quan fermenten. Ja totes preparades, es tapen amb una capsa o qualcuna cosa que no s'aferrin, deixant-les en un lloc temperat durant dues o tres hores aproximadament. Ha de doblar el volum. S'esquiten amb un pulveritzador amb aigua freda i es couen d'uns dotze a catorze minuts. Ja fredes, se'ls hi polvoreja el sucre en pols.
Passat per en Josep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada